Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι΄η Πρωτοχρονιά > Ανακοινώθηκε το εορταστικό πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις του Δ. Θεσσαλονίκης

Ένα πρόγραμμα αλλιώτικο από τα προηγούμενα θέλει να παρουσιάσει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αναφορικά με το χριστουγεννιάτικο στολισμό


και τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη.

Για πρώτη φορά θα συνεργαστούν πολλοί φορείς μαζί για την υλοποίηση αυτού του project, με τις εκδηλώσεις να χρηματοδοτούνται από τους χορηγούς με το ποσό των 170.000 ευρώ.

Συνολικά, θα απασχοληθούν 300 καλλιτέχνες, 100 εθελοντές, 60 φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ, Συμφωνικές Ορχήστρες, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, και Χορωδίες.  Το γενικό συντονισμό για τις συνολικά 130 εκδηλώσεις, έχει  η ομάδα του ομότιμου καθηγητή Σκηνογραφίας του ΑΠΘ, Απόστολου Βέττα .

Η ομάδα στολισμού αποτελείται από 14 άτομα, ενώ υπεύθυνοι για τις εκδηλώσεις είναι επιπλέον 16 άνθρωποι με τη συμμετοχή, επίσης, δυο κατασκευαστικών εταιρειών. Θα λειτουργούν τρεις κεντρικές σκηνές στην πόλη οι οποίες θα φιλοξενούν καθημερινά μουσικά γεγονότα:

- Πλατεία Αριστοτέλους, από τις 10/12 έως την 01/01/2017

- Πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, από τις 18/12 έως την 01/01/2017

- Πλατεία Τσιρογιάννη, από τις 23/12 έως την 30/12/2017.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα πραγματοποιηθούν μουσικά-θεατρικά- χορευτικά δρώμενα, ακροβάτες, ηθοποιούς, dj party, με ταυτόχρονη τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Κώστας Βόμβολος, υπεύθυνος των μουσικών εκδηλώσεων, ανέφερε ότι το σχέδιο είναι τα δρώμενα να λαμβάνουν χώρα σε δρόμους της πόλης σε ώρες αγοράς. Άλλωστε, κύριος στόχος των εκδηλώσεων είναι η βελτίωση της καλλιτεχνικής και αισθητικής εικόνας της πόλης, η στήριξη των νέων καλλιτεχνών και η ενίσχυση της αγοράς. Αναφορικά με αυτό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε ότι τα Χριστούγεννα είναι κατά βάση εμπορική γιορτή.

Το σχήμα των εκδηλώσεων σε γενικό πλαίσιο θα είναι μικρό και ευέλικτο και θα περιλαμβάνει όλα τα είδη, εκτός από έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα για λόγους ανταγωνισμού.

Το κόστος όλων των παραπάνω ανέρχεται στα 40000 ευρώ και όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι θεωρείται σχετικά μικρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 15000 ευρώ για τις εκδηλώσεις έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ το ΕΒΕΘ καλύπτει το κόστος των πυροτεχνημάτων. Μάλιστα, για την παράσταση των πυροτεχνημάτων θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη δυο Έλληνες από Αμερική, οι αδελφοί Νάνη, οι οποίοι έχουν κερδίσει σε παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων και ήταν αυτοί που ανέλαβαν το εορταστικό κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, του 2004 καθώς και πολλές άλλες διεθνείς διοργανώσεις.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου