Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» > Πληρότητα στα ξενοδοχεία για το Πάσχα

Υψηλές είναι οι πληρότητες για τις ημέρες του Πάσχα στα μεγάλα παραλιακά ξενοδοχεία και τα ορεινά αγροτοτουριστικά ξενοδοχεία που θα δεχθούν επισκέπτες,


οι οποίοι επέλεξαν το νομό για να γιορτάσουν την Ανάσταση. Παράλληλα θετικά συνεχίζουν να είναι τα μηνύματα για την καλοκαιρινή περίοδο από άποψη κρατήσεων.
Από την άλλη οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, θεωρώντας ότι προς το παρόν οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Στο 65% με 70% η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία

«Για το Πάσχα έχουμε κρατήσεις για 10.000 κλίνες στα μεγάλα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις παραλίες της Χαλκιδικής, αλλά και τα αγροτοτουριστικά ξενοδοχεία που εδρεύουν στις πιο ορεινές περιοχές του νομού, με τη μέση πληρότητα να κυμμαίνεται από 65% έως 70%», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στο halkidikifocus. Όπως επεσήμανε ο κ. Τάσιος το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστών γι’ αυτές τις μέρες είναι Βαλκάνιοι, με μέση διαμονή 3 ημέρες και Έλληνες, που εκτός από αυτούς που έρχονται στη Χαλκιδική μεμονωμένα, υπάρχουν και γκρουπ από την Αττική και τη Β. Ελλάδα, με μέση διαμονή 2 ημέρες.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, σημείωσε ότι το γεγονός ότι το Πάσχα είναι σχετικά νωρίς φέτος, έχει ως αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αφού κάποια από τα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν αυτές τις μέρες, θα κλείσουν στη συνέχεια για λίγο, ενώ ένα μέρος των ξενοδοχείων θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 28 Απριλίου και τα υπόλοιπα στις 10 Μαΐου.
Όσον αφορά τα μηνύματα για το καλοκαίρι συνεχίζουν να είναι θετικά, καθώς ήδη οι κρατήσεις early booking καταγράφουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

40% με 50% οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα

«Προς το παρόν οι κρατήσεις είναι σε χαμηλά επίπεδα, καθώς κυμαίνονται από 40% έως 50%», δήλωσε στο halkidikifocus ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής. Όπως εξήγησε φέτος το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς και ενώ αναμένονταν αρκετοί Βαλκάνιοι, κυρίως από τη Βουλγαρία, αυτό δεν συνέβη. Ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση πολλοί τουρίστες από Βουλγαρία και Σερβία να αποφασίσουν στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, αποφασίζοντας ανάλογα με τον καιρό.
«Δεν είμαστε ευχαριστημένοι», τόνισε ο κ. Χαδαλής, εξηγώντας ωστόσο ότι η κατάσταση στα ενοικιαζόμενα καταλύματα που βρίσκονται στα ορεινά του νομού είναι σε καλύτερη κατάσταση.
Όσον αφορά τους Έλληνες ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμμάτων Χαλκιδικής είπε: «Οι Έλληνες θα περάσουν το Πάσχα σε συγγενείς και φίλους. Είναι πολλοί που δεν έχουν σε γενικές γραμμές την οικονομική άνεση να κλείσουν δωμάτια έστω και για λίγες μέρες. Κι αν τους περισσεύουν χρήματα, θα προτιμήσουν να πάνε διακοπές το καλοκαίρι, παρά τώρα».
Πάντως ο κ. Χαδαλής επεσήμανε ότι και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τα μηνύματα για την καλοκαιρινή περίοδο είναι θετικά.













Πηγή: halkidikifocus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου