Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αναδρομικό χαράτσι σε 250.000 επαγγελματίες

Αναδρομικά τις εισφορές για το επικουρικό και το εφάπαξ θα κληθούν να καταβάλλουν από τον Οκτώβριο 250.000 επαγγελματίες.


Την κατεύθυνση αυτή "δείχνει" και η εφαρμοστική εγκύκλιος, την οποία εξέδωσε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Τάσος Πετρόπουλος.

Οι εισφορές αυτές ισχύουν από 1/1/2017, αλλά δεν είχαν έλθει σχετικά ειδοποιητήρια λόγω τεχνικών δυσκολιών του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Έτσι οι εισφορές αυτές, συνολικού ύψους 11% (7% για το επικουρικό και 4% για το εφάπαξ) θα αρχίσουν να καταβάλλονται πιθανότατα από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Με άλλα λόγια, οι εισφορές επικουρικού και εφάπαξ θα περιλαμβάνονται στα ειδοποιητήρια τα οποία θα λάβουν 250.000 (επί συνόλου 700.000 - 750.000 ασφαλισμένων του τέως ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ στον ΕΦΚΑ) επαγγελματίες τον επόμενο μήνα, τα οποία θα αφορούν τις εισφορές κύριας ασφάλισης και υγείας για τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή, αυτή η κατηγορία των επαγγελματιών (προπαντός οι δικηγόροι) θα καταβάλλει τον Οκτώβριο ταυτόχρονα εισφορές κύριας ασφάλισης -υγείας και επικουρικού -εφάπαξ.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εν λόγω επαγγελματίες θα κληθούν να αρχίσουν να καταβάλλουν και τις εισφορές επικουρικού και εφάπαξ για το 9μηνο του 2017. Ερώτημα αποτελεί το πλήθος των δόσεων με τις οποίες θα εξοφληθεί αυτή η οφειλή, με πιθανότερη την πραγματοποίηση του σεναρίου των τεσσάρων ισόποσων δόσεων, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερο πλήθος δόσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η καταβολή τους. Επίσης δεν αποκλείεται η έναρξη καταβολή τους τον ερχόμενο Νοέμβριο, αντί του Οκτωβρίου.














Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου