Translate (μεταφραση)

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Νυχτερινός φωτισμός χωρίς κόστος σε σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης

Μετά από μελέτη του τμήματος σχολικής στέγης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου


Παύλου Μελά  τοποθετήθηκαν τα πρώτα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα στο σχολικό συγκρότημα του "1ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – 4ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ".

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανο Βάρφη, για τη συγκεκριμένη καλή πρακτική εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, μια παρέμβαση ουσίας και όχι εντυπώσεων με άμεσα οφέλη για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα τύπου LED αντικατέστησαν τα ενεργοβόρα αλλά και κοστοβόρα φωτιστικά σώματα, που χρησιμοποιούνταν για το νυχτερινό φωτισμό του αύλειου χώρου.

Τα νέου τύπου φωτιστικά σώματα ΔΕΝ συνδέονται με το δίκτυο της ΔΕΗ, τροφοδoτούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον ήλιο και συνεπώς ο Δήμος Παύλου Μελά δεν ΠΛΗΡΩΝΕΙ λογαριασμό στη ΔΕΗ.

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία σχολικών κτιρίων που θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση θα καταναλώνουν, ώστε τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά να πληρώνεται από τη ΔΕΗ!












Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου