Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Περασμένα μεγαλεία και….

Δυο παλιοί, καλοί συνεργάτες και φίλοι,  είχαν την ευκαιρία, μετά από καιρό, να κοιταχτούν από κοντά, να αναπολήσουν τα περασμένα


και διατρέχοντας στους διαδρόμους της μνήμης να θυμηθούν κάποιες από τις κοινές καλές τους στιγμές.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ο τέως Δήμαρχος Μενεμένης Σωτήρης Γεωργιάδης(ήταν ο  μοναδικός Δήμαρχος που αποκαλούνταν από τον κόσμο με το μικρό του όνομα-Σωτηράκης), ήταν μέλη μιας «χρυσής ομάδας» που είχε πρωταγωνιστήσει πριν από 35 χρόνια μεταμορφώνοντας στην κυριολεξία το συγκεκριμένο Δήμο.
Η συζήτηση πήγε αυτονόητα αρκετά χρόνια πίσω. Σε μεγάλα έργα, σε βαθιές τομές, σε πρόσωπα, καταστάσεις, δυσκολίες και φυσικά σε πολλά ευχάριστα.
Μοιραία, ένα από τα πιο ουσιαστικά θέματα που έπεσαν…στο τραπέζι ήταν και η σύγκριση του παλιού με το νέο, τι ίσχυε τω καιρώ εκείνω και τι ισχύει τώρα, στον τομέα-πάντα- της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κι΄ οι δυο, πάντως, συμφώνησαν ότι «η περίοδος από το 1982- 1990, ήταν μια άλλη εποχή».
Μέλος της παρέας και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Σωτηράκη, ο Μένιος Σωτηριάδης, που φρόντισε να κλείσει το «επίμαχο» ραντεβού στο γνωστό ταβερνάκι της Άνω πόλης, «Το Κονάκι».
Ευχαριστημένοι και πλήρεις, όλοι τους, όχι μόνο από τα ξεχωριστά εδέσματα του Δημήτρη αλλά και από τη γεμάτη ουσία, ανθρωπιά, αισθήματα και ωραίες αναμνήσεις συνεύρεση, χώρισαν κλείνοντας ένα νέο ραντεβού για το άμεσο μέλλον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου