Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

''Μαύρισε ο ουρανός''. Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χαλκιδική - Πνέουν δυνατοί άνεμοι (Φωτό)

Aνεξέλεγκτη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Χαλκιδική.


Iσχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στο σημείο ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς συμβάλουν από αέρος και καναντέρ.
Η φωτιά καίει δασική έκταση πάνω από τη Σάρτη. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του seleo, ο ουρανός έχει γεμίσει καπνούς που είναι ορατοί κι από απόσταση. Να σημειωθεί πως, παραμένει κλειστή η επαρχιακή οδός της Σιθωνίας από τη διασταύρωση της Βουρβουρούς μέχρι τη διασταύρωση της Συκιάς.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τέσσερα αεροσκάφη συνδράμουν στην κατάσβεση σε δασική περιοχή κοντά στη Σάρτη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή σπεύδουν ενισχύσεις.  '' Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι.Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας'', ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM" ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό του seleo και του halkidikinews.gr από το σημείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου