Translate (μεταφραση)

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Η Greenpeace μας καλεί να ζητήσουμε από το Δήμο Θεσσαλονίκης να δράσει

«Στείλε επιστολή στο δήμο σου και ζήτα του να παράξει ενέργεια για τα ευάλωτα νοικοκυριά με τη δύναμη του ήλιου!
Ενώ ο ήλιος, είναι ο πλουσιότερος πόρος της Ελλάδας, παραμένει αναξιοποίητος,
χρησιμοποιούμε τα ορυκτά καύσιμα για να παράξουμε ενέργεια.
Σήμερα είναι ακόμα πιο εύκολη η μετάβαση από τον άνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη! Ζήτα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να δράσει».

«Ήλιε μου, ήλιε σου» είναι ο τίτλος της πανελλαδικής καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Greenpeace όραμα της οποίας είναι η γρήγορη και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε 100% καθαρή ενέργεια.

«Ο λογαριασμός του ρεύματος είναι πονοκέφαλος για όλους! Το κόστος ενέργειας, που παράγεται στο μεγαλύτερό της μέρος από ορυκτά καύσιμα (λιγνίτη, πετρέλαιο και φυσικό αέριο) συνεχώς αυξάνεται, δημιουργώντας ενεργειακή φτώχεια και κοινωνική ανισότητα. Αν και ήδη 700.000 νοικοκυριά υπάγονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, τα μισά από αυτά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος (στοιχεία ΔΕΗ). Μέχρι τις δημοτικές εκλογές το 2019, έχουμε την δυνατότητα να πιέσουμε μαζί τους δήμους να ακούσουν τους δημότες τους, να επενδύσουν στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις οροφές δημοτικών κτιρίων και να βοηθήσουν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά».



 https://iliemou-iliesou.gr/?ea_tracking_id=fb-ad-non&utm_source=facebook.com&utm_campaign=climate&utm_medium=ad&utm_term=remrkt&utm_content=video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου