Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Τα κοσμήματα σε κάνουν να νιώθεις βασίλισσα!

Πρόσφατα έκανε τον γύρο του κόσμου η είδηση πως δημοπρατήθηκαν τα πολύτιμα κοσμήματα που ανήκαν στη θρυλική αυτοκράτειρα Μαρία Αντουανέτα.
Κοσμήματα με σπουδαίο βάρος… καρατίων αλλά και ιστορίας, αν αναλογιστεί κανείς τη ζωή της ιδιοκτήτριάς τους.

Μια ζωή με ανέσεις, λούσα, προκλήσεις που τελικά πυροδότησαν τη λαϊκή αντίδραση και την οδήγησαν στη γκιλοτίνα.

Γεννημένη το 1755 στα παλάτια της Βιέννης, η Μαρία Αντουανέτα ήταν η κακομαθημένη κόρη της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας και του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Α’ της Αυστρίας. Η μοίρα της να γίνει και η ίδια βασίλισσα ήταν προδιαγεγραμμένη. Στα 14 της την παντρεύουν με τον Λουδοβίκο ΙΣΤ’ της Γαλλίας για χάρη πολιτικών συμφερόντων και η ίδια μετακομίζει στην αυλή των Βερσαλλιών. Η ξενοφερμένη βασίλισσα αποτελούσε μετέπειτα αντικείμενο σχολιασμού, καθώς ξόδευε υπέρογκα ποσά κάθε μήνα για τη μόδα, τα κοσμήματα και τα χτενίσματά της. Όσο περνούσε ο καιρός, ο λαός ήταν ακόμη πιο δυσαρεστημένος με τη φτώχεια που επικρατούσε στη χώρα, την ώρα που η βασίλισσά τους με τον άντρα της έτρωγαν με χρυσά κουτάλια!

Δεν άργησε, λοιπόν, να ξεσπάσει η επανάσταση και το 1789 ήταν η καθοριστική χρονιά για τη μοίρα της Μαρίας Αντουανέτας αλλά και όλης της Γαλλίας. Η βασιλική οικογένεια αιχμαλωτίστηκε, φυλακίστηκε και λίγα χρόνια μετά η Αντουανέτα καρατομήθηκε στη γκιλοτίνα από το αγριεμένο πλήθος. Πρόλαβε, όμως, να στείλει τα πολυαγαπημένα κοσμήματά της στις Βρυξέλλες, όπου διέμενε κάποιος έμπιστός της και αργότερα να βρεθούν στα χέρια των απογόνων της.

Πάνω από 200 χρόνια τα κοσμήματα αυτά δεν είχαν παρουσιαστεί ποτέ δημοσίως και τώρα έγιναν αντικείμενο θαυμασμού αλλά και πόθου γι’ αυτούς που διέθεσαν εκατομμύρια να τα αποκτήσουν στη συλλογή τους.

Από τα κοσμήματα αυτά ξεχώρισαν ένα διαμαντένιο κολιέ που φέρει ένα μαργαριτάρι μεγάλου μεγέθους και ένα κολιέ που αποτελείται από περισσότερα από 300 μαργαριτάρια και διαμάντια, το οποίο πωλήθηκε έναντι 36.000.000 δολαρίων!!! Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν ένα ζευγάρι σκουλαρίκια μαργαριταριών και ένα χρυσό δαχτυλίδι με το μονόγραμμά της.

Δεν χρειάζεται να διαθέτει, όμως, κανείς τέτοια αστρονομικά ποσά για να αποκτήσει το κόσμημα που αγαπά κι ας μην ήταν… πρώην βασιλικό! Στο kosmima24.gr γίνονται όλοι βασιλιάδες και βασίλισσες, αφού μια μεγάλη ποικιλία από χρυσά αλλά και ασημένια κοσμήματα που συναρπάζουν και το πιο απαιτητικό μάτι περιμένει να τους υποδεχτεί!

Η πλούσια συλλογή του kosmima24 περιλαμβάνει χρυσά κοσμήματα όλων των ειδών από γυναικεία βραχιόλια, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια μέχρι ανδρικά αξεσουάρ και παιδικά φυλαχτά. Κατασκευασμένα στο προσωπικό εργαστήρι της εταιρίας με ιδιαίτερη φροντίδα, μεράκι, παράδοση και φινέτσα, θα βρείτε χρυσά κοσμήματα χειροποίητα που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα ξεκινώντας μάλιστα από πολύ οικονομικές τιμές! Χαρίστε με κάθε αφορμή στον εαυτό σας ή σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο το κόσμημα που ονειρεύεστε και νιώστε… βασιλιάδες του δικού σας κόσμου!
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου