Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για τις παρελάσεις > Αυξημένα τα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Αυξημένα αναμένεται να είναι να μέτρα της αστυνομίας υπό τον φόβο των αντιδράσεων για την Συμφωνία των Πρεσπών.


Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκφράζουν φόβους για αποδοκιμασίες, όπως αυτές που σημειώθηκαν εις βάρος του Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια.
Η εκτίμηση είναι πως θα υπάρξουν απειλητικές προσεγγίσεις, αλλά όχι ακραίες αντιδράσεις. «Κόκκινες» περιοχές θεωρούνται εκτός από Θεσσαλονίκη και Αττική, η Πάτρα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά μεταξύ άλλων.

Όπως γράφει η εφημερίδα, στη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή των αστυνομικών στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επεσήμανε υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αστυνομίας.
Οι εκτιμήσεις στελεχών της Αστυνομίας είναι πως δεν θα υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις, πέρα από απειλητικές προσεγγίσεις, συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της συμφωνίας των Πρεσπών, και η «Μακεδονία ξακουστή», κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί ή όχι.
Παράλληλα, έχει ζητηθεί η ενίσχυση του δικτύου πληροφοριών για πιθανές οργανωμένες ενέργειες από ομάδες ατόμων ακραίων χαρακτηριστικών και τάσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο προληπτικών προσαγωγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου