Translate (μεταφραση)

Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Νέος δήμαρχος της πόλης εκλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και στις πρώτες του δηλώσεις υπογράμμισε:
«Σήμερα νίκησε η Θεσσαλονίκη. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλους τους Θεσσαλονικείς ότι κι αν ψήφισαν».
Φορτισμένος συναισθηματικά και εν μέσω συνθημάτων ο κ. Ζέρβας, επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη», στις πρώτες δηλώσεις αμέσως μετά τη νίκη στον δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε ότι «το μυαλό μας θα κατευθύνεται στο να γίνει καλύτερη η ζωή όλων.
Η ευθύνη, η συνέπεια και η εργατικότητα, είναι η παρακαταθήκη που μου άφησε ο πατέρας μου», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.
Ακολούθως ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνεργάτες του, τη μητέρα και τις αδελφές του.
«Μόνο νίκες για τη Θεσσαλονίκη», κατέληξε ο νέος δήμαρχος Κ. Ζέρβας.

 Έξω από το εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίζου Ζέρβα στήθηκε γλέντι μέχρι αργά το βράδυ ενώ κάποιοι ένθερμοι υποστηρικτές του άναψαν και πυρσούς.

Σύμφωνα τώρα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100% (475/475 Ε.Τ.), οι δύο "μονομάχοι" για το δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Νίκος Ταχιάος, έλαβαν:

Κωνσταντίνος Ζέρβας: 66,79%
Νίκος Ταχιάος: 33,21%

Στον δεύτερο γύρο η αποχή ανήλθε σε ποσοστό 62,44%!

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο Νίκος Ταχιάος έκοψε πρώτος το νήμα κατακτώντας ποσοστό 22,40% και 11 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Από την άλλη ο επικεφαλής της παράταξης "ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη", Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατέκτησε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,93% και 7 έδρες το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Οι συνδυασμοί του Σπύρου Βούγια "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη" και του Παναγιώτη Ψωμιάδη "Δύναμη Πολιτών" εξέλεξαν τρεις δημοτικούς συμβούλους ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο εξέλεξε δύο.

Τέλος από έναν δημοτικό σύμβουλο εξέλεξαν οι συνδυασμοί "Θεσσαλονίκη Πρώτη του Πέτρου Λεκάκη, "Θεσσαλονίκη Θετικά" του Μάκη Κυριζίδη, "Συνέργεια - Πρώτα η Πόλη μας" του Χάρη Αηδονόπουλου, "Οικολογία – Αλληλεγγύη" του Μιχάλη Τρεμόπουλου, "Πόλη Ανάποδα" του Αντώνη Γαζάκη "Μένουμε Θεσσαλονίκη" του Γιώργου Ρακκά "Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική" του Γιάννη Κουριαννίδη "Νέα Αρχή για τη Θεσσαλονίκη" του Ιωάννη Νασιούλα και "Θεσσαλονίκη των Πολιτών" του Βασίλη Μωυσίδη.

Στο δημοτικό συμβούλιο που θα συσταθεί από την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα έχουν εκπροσώπηση οι συνδυασμοί "Υψίπολις" του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, "Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή" του Γιάννη Κούτρα και "Π.Α.Ρ.Ε.Α." του Κωνσταντίνου Αναγνωστάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου