Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Independent και Sun αναπαράγουν δημοσίευμα του iefimerida για τα Αντικύθηρα! 500 ευρώ σε όποιον μείνει μόνιμα στο νησί

Έχουν μόλις 24 κατοίκους και αναζητούν μανιωδώς ανθρώπους που θα αγαπήσουν τον τόπο τους και θα μετακομίσουν μόνιμα εκεί.


Ο λόγος για τα Αντικύθηρα, με την είδηση πως παρέχει επίδομα 500 ευρώ, στέγη και τροφή σε όσους αποφασίσουν να μείνουν εκεί, να κάνει τον γύρο του κόσμου και του διαδικτύου.

Το iefimerida πριν από 6 μήνες περίπου, φιλοξένησε στις σελίδες του ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ με τον πρόεδρο του νησιού Ανδρέα Χαρχαλάκη να αναφέρει πως η Μητρόπολη Κυθήρων και Μονεμβασιάς σε συνεργασία με τον Δήμο και την τοπική κοινότητα, δίνει επίδομα 500 ευρώ σε πολύτεκνες οικογένειες προκειμένου να εγκατασταθούν στο νησί για να «αναστηθεί» και πάλι ο τόπος τους.

Όπως είχε δηλώσει τότε ο δήμαρχος, στο άρθρο που προκάλεσε αίσθηση: «Εμείς έχουμε ανάγκη από τρεις νέες οικογένειες, πολύτεκνες για να γίνουν τα Αντικύθηρα ζωντανά και γεμάτα παιδικές φωνές. Όπως ήταν και πριν από τέσσερις δεκαετίες όταν πήγαινα εγώ σχολείο. Τότε στο νησί επάνω ζούσαν περίπου 300 άτομα. Οι ειδικότητες των ανθρώπων που αναζητάμε είναι φούρναρης, οικοδόμος, ψαράς αλλά και κτηνοτρόφος. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο στα Αντικύθηρα».

                                Οι βραχώδεις ακτές των Αντικυθήρων

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το ρεπορτάζ του iefimerida

Και η είδηση αυτή, τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με μεγάλες ιστοσελίδες, όπως οι βρετανικές Independent και Sun αλλά και το Greek Reporter, να φιλοξενούν το θέμα στην κεντρική τους σελίδα με τίτλο «Εντυπωσιακό ελληνικό νησάκι δίνει 500 ευρώ σε όσους μετακομίσουν εκεί» επικαλούμενες το αποκλειστικό ρεπορτάζ του iefimerida.gr.

Φαίνεται μάλιστα πως η είδηση αυτή, έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τους ξένους, που οι LA Times, διάβασαν το ρεπορτάζ του iefimerida.gr και έστειλαν μέχρι και δημοσιογράφο στο νησί για να μιλήσει με τους κατοίκους, να δει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ανακαλύψει πώς είναι η ζωή εκεί, εκθειάζοντας τα κάλλη του μικρού αυτού νησιού. Το ρεπορτάζ των LA Times, ακολούθως φιλοξένησαν μεγάλες ιστοσελίδες, όπως το Business Insider αλλά και το Marie Claire, με το νησί των Αντικυθήρων να γίνεται πλέον παγκοσμίως γνωστό.

                            Το ρεπορτάζ των LA Times για τα Αντικύθηρα
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου