Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ν. Παναγιωτόπουλος: Επί του παρόντος δεν υπάρχει ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράμμισε ότι η τακτική της Άγκυρας υπονομεύει τη συνοχή της βορειοατλαντικής συμμαχίας και τη θέτει σε απομόνωση.

Ο υπουργός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε οι ενέργειες της Τουρκίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε άδικη.

"Το ΝΑΤΟ ως οργανισμός επιμένει να κρατά την πολιτική των ίσων αποστάσεων που φαίνεται και είναι τελικά άδικη απέναντί μας, απέναντι στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ως συμμαχικός οργανισμός δεν έχει επινοήσει μηχανισμό κυρώσεων κατά κράτους - μέλους που επιδεικνύει συγκεκριμένη συμπεριφορά", ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, εξήρε τη στάση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας, ο οποίος στηλίτευσε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, και εκτίμησε ότι οι ενέργειες της Άγκυρας υπονομεύουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ αλλά και απομονώνουν τον Ερντογάν.

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος επιχείρησε να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18. «Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου