Με αποστάσεις ανοίγουν αύριο, Σάββατο και οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης.
Συγκεκριμένα, από αύριο επιτρέπεται:
– η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
– η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
– η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
– η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις
– οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και
– οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Οι κανόνες λειτουργίας
Για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
-Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
-Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.
-Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
-Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
-Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
-Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
Πηγή:in.gr
Συγκεκριμένα, από αύριο επιτρέπεται:
– η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους
– η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία
– η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο
– η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις
– οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο και
– οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Οι κανόνες λειτουργίας
Για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:
-Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.
-Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων.
-Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.
-Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα.
-Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.
-Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.
Πηγή:in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου