Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Οι «φύλακες άγγελοι» της Θεσσαλονίκης

Την προηγούμενη Πέμπτη όταν η μικρή Μαρκέλλα από τη Θεσσαλονίκη δεν γύρισε στο σπίτι της από το σχολείο και εκδόθηκε Amber Alert
από τη πρώτη στιγμή η Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στη πρώτη γραμμή της αναζήτησης, ψάχνοντας ένα στοιχείο που θα τους οδηγούσε στο κορίτσι, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές.

Ο Σταύρος Δρακόπουλος, Έφορος της ομάδας, εξηγεί στο seleo.gr τις ώρες αγωνίας που πέρασαν ώστε να βρεθεί η μικρή Μαρκέλλα. «Όταν ενημερωθήκαμε για την περίπτωση εξαφάνισης από το Χαμόγελο του Παιδιού μαζευτήκαμε 10 άτομα με 5 οχήματα και αναλάβαμε το κομμάτι του Σέιχ Σου. Ξεκινήσαμε κομμάτι κομμάτι να ελέγχουμε την περιοχή, μιλούσαμε μέσω ασυρμάτων και η τελική μας πορεία ήταν ο Χορτιάτης πάνω στις κεραίες. Ψάξαμε σε ρέματα και μικρές χαράδρες, σε διάφορα περίεργα σημεία, ελέγξαμε 8 σταθμευμένα οχήματα και αυτό που βρήκαμε ήταν μία τσάντα και ένα μπουφάν που δεν ανήκαν όμως στην Μαρκέλλα. Την επόμενη μέρα ήμασταν έτοιμοι να ξαναβγούμε στο δρόμο αλλά μας ενημέρωσαν ότι το παιδί βρέθηκε» σημειώνει.

Ποια είναι όμως η Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας και πως λειτουργεί;

«Η ομάδα υφίσταται από το 2006. Τα μέλη της είναι 18 από 32 χρονών έως 55 χρονών. Είναι όλοι εκπαιδευμένοι διασώστες και έχουν περάσει διάφορα σεμινάρια και έχουν πάρει πιστοποιήσεις γιατί αλλιώς δεν μπορείς να λειτουργήσεις σαν ομάδα πλέον σύμφωνα με το καινούριο νομοσχέδιο της πολιτικής προστασίας. Έχουμε και μία φοιτήτρια ιατρικής στην ομάδα που συνδράμει και αυτή στην ομάδα όπου χρειαστεί. Ειδοποιούμαστε από την πυροσβεστική, από την τροχαία, την αστυνομία, από πολλούς φορείς. Είμαστε μία πολυποίκιλη ομάδα με σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών και την προστασία της φύσης. Πέρυσι στις πλημμύρες στη Χαλκιδική ήμασταν στην πρώτη γραμμή μαζί με την Πυροσβεστική όπως και πρόπερσι στην πυρκαγιά στη Σάρτη» εξηγεί ο κ. Δρακόπουλος.

Η ομάδα που λειτουργεί με δικά τους οχήματα και έξοδα σπεύδει όπου υπάρχει ανάγκη και συνδράμει εθελοντικά σε έκτακτες καταστάσεις, πάντα δίπλα στον πολίτη. «Πρέπει να αλλάξει λίγο η κοινωνία, να είμαστε ο ένας κοντά στον άλλον. Εμείς σαν Πρόσκοποι το έχουμε αυτό στο πετσί μας, το έχουμε μάθει, το ζούμε καθημερινά και θέλουμε να είμαστε αρωγοί» καταλήγει ο κ. Δρακόπουλος.
Πηγή: seleo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου