Translate (μεταφραση)

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Βαριά και ασήκωτη ήττα για τον Άρη μέσα στο σπίτι του

Η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα του Άρη των πολλών ελλείψεων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-4 και άφησε τον ΠΑΟΚ στο -2,
στο κυνήγι ης διεκδίκησης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

 Οι «κιτρινόμαυροι» της Αθήνας ήταν ανώτεροι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης και εκμεταλλεύτηκαν τις περιορισμένες λύσεις που διαθέτει ο Άρης, υποχρεώνοντας τον σε μια βαριά εντός έδρας ήττα.

Στο 24΄η ΑΕΚ μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να σκοράρει με ωραίο σουτ, από τα όρια της περιοχής των γηπεδούχων.

Πέντε λεπτά αργότερα και στην πρώτη του τελική προσπάθεια, ο Άρης κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μπρούνο Γκάμα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Τσιγκρίνσκι και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το σκορ ισόπαλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την φυσιολογική φθορά που  είχαν οι ποδοσφαιριστές του Άρη και κατάφεραν να «κλειδώσουν» τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο 52΄ ο Ολιβέιρα με κοντινό πλασέ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του για το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι, και από εκεί όλα πήραν τον δρόμο τους, μιας και οι γηπεδούχοι δεν είχαν τις δυνάμεις και τις λύσεις για να επανέλθουν εκ νέου στην διεκδίκηση της αναμέτρησης.

Στο 62′ ο Σιμόες μιμήθηκε τον Γκάμα, αφού είδε ένα μακρινό σουτ του να κοντράρει στα σώματα των ποδοσφαιριστών του Άρη και να καταλήγει στα δίχτυα, μπερδεύοντας τον Κουέστα για το 1-3.

Ένα πλήγμα, ίσως και σημαντικότερο από την ήττα είναι ο τραυματισμός του Λούκας Σάσα, που στο 75′ αποχώρησε με ενοχλήσεις και στη θέση του πέρασε ο Μπακουτσής.

Ο Σιμάνσκι ήταν αυτός που «έκλεισε» τον χορό των γκολ, με ένα κοντινό πλασέ, με την φάση να ελέγχεται στην αρχή της για πιθανό οφσάιντ αλλά τελικά να μετράει κανονικά.

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Ματίγια, Σάσα (76΄Μπακούτσης), Γκάμα, Μαντσίνι, Μαρτίνες, Διαμαντόπουλος

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81΄Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81΄Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73΄Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73΄Αραούχο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου