Translate (μεταφραση)

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη τo πρώτο θέατρο - εστιατόριο (Φωτό)

Περπατώντας στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πέφτεις πάνω σε κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα.


Ο λόγος για το ''Άσπρο δέντρο, Κουζίνα- Θέατρο'', το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή το φαγητό σου και παρακολουθήσεις μία θεατρική παράσταση.

Μπαίνοντας στο εστιατόριο βλέπεις την κουζίνα, και τις ποικιλίες μαγειρεμένων φαγητών -που ετοιμάστηκαν με όρεξη και μεράκι- όμως, εάν κοιτάξεις καλύτερα θα δεις πως, ένας τοίχος την χωρίζει από την θεατρική σκηνή, όπου μπορείς να απολαύσεις μία διαφορετική παράσταση, όπου ηθοποιοί και θεατές γίνονται μία ομάδα!

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Αντώνης Φωτιάδης σπούδασε μαγειρική, ωστόσο και η υποκριτή τον κέρδισε, με αποτέλεσμα παράλληλα με τη εργασία του ως μάγειρας να ξεκινήσει σπουδάζει ηθοποιός συμμετέχοντας σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις. Η αγάπη για το θέατρο, αλλά και για τη μαγειρική τον έκανε να δημιουργήσει τον δικό του πρωτότυπο και ιδιαίτερο χώρο, καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνδυάζεται ένα εστιατόριο με μία θεατρική σκηνή.


Μάλιστα, στα προσεχή σχέδια του Αντώνη Φωτιάδη όπως αναφέρει στο Seleo.gr, είναι μία παράσταση, όπου οι ηθοποιοί στο πλαίσιο του έργου θα μαγειρεύουν επί σκηνής και θα σερβίρουν τους θεατές, κάνοντας τους μέρος του έργου.

Παράλληλα, στην παράσταση θα υπάρχει κι ένας θεατρολόγος, όπου θα κάνει συζήτηση με τους θεατές και θα απαντά στις απορίες τους.  Ο κόσμος που περνά από το σημείο για πρώτη φορά, εντυπωσιάζεται βλέποντας ένα θέατρο, μέσα σε ένα εστιατόριο! ''Ο κόσμος δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για το εγχείρημα, το βρίσκει πρωτότυπο'', αναφέρει στο Seleo.gr, o Αντώνης Φωτιάδης.


Φυσικά, εκτός από την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων υπάρχει και η παιδική σκηνή, όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια αλλά θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρι Θεάτρου, όπου ενήλικες θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα υποκριτής, αλλά και εργαστήριο κινηματογράφου. Ο χώρος του θεάτρου διατίθεται και για δράσεις τέχνης, πρόβες, σεμινάρια και εκθέσεις ζωγραφικής.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου