Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Κορωνο-θεωρίες με το νου αλλά και τη γλώσσα των αριθμών

Ο κορωνοϊός γράφει τη δική του -θλιβερή από κάθε άποψη- ιστορία.

Κι αυτές οι σελίδες που γράφονται τώρα με πόνο ψυχής, με αληθινό πόνο και αίμα, θα αξιολογηθούν-όπως γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων- μέσα στα επόμενα χρόνια.

Είτε είμαστε πειθήνια όργανα, είτε είμαστε άτολμοι και νομοταγείς, απλοί συνειδητοποιημένοι πολίτες, είτε είμαστε ψαγμένοι, διαβασμένοι και συνειδητοί αρνητές της μάσκας και όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται, είτε ακόμη και ψεκασμένοι, θα μας κρίνει ο χρόνος, θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος κι΄ όταν όλοι μαζί, ως κοινωνία φτάσουμε στο ....ταμείο, μετά από κάποια χρονάκια φυσικά...

Κι αν ο πλέον θεμελιώδης νόμος-κανόνας της Δημοκρατίας μας είναι να νοιώθουμε και να είμαστε όλοι μας ελεύθεροι και να εκφράζουμε την άποψή μας χωρίς την παραμικρή λογοκρισία, οφείλουμε τουλάχιστον πριν την ...αμολήσουμε να τη φιλτράρουμε από μόνοι μας για να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.

Την ώρα που όλοι εμείς λέμε το μακρύ μας και το κοντό μας για τα χαρακτηριστικά της πανδημίας, για τις θεωρίες συνομωσίας αλλά και για τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται από τους ειδικούς και από τους κρατούντες, καλό είναι να βουτάμε τη γλώσσα μας πρώτα βαθιά μέσα στο μυαλό μας και μετά να λέμε την ...εξυπνάδα μας.

Και ξέρετε γιατί ; Γιατί όποιος βρίσκεται στα μετόπισθεν και όποιος γενικώς ...μιλάει εκ του ασφαλούς "δεν δικαιούται δια να ομιλεί". 

Από την υπεύθυνη θέση που πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε δεν θα πάρουμε το μέρος της μιας ή της άλλης πλευράς(τι ειρωνεία αλήθεια ο λαός αυτός πάντα να είναι κομμένος στα δυο, στους μεν και στους δε ενώ τη δύσκολη τούτη ώρα θάπρεπε όλοι να είμαστε από τη μία πλευρά)θα καταθέσουμε ένα άψυχο πίνακα με στατιστικά στοιχεία για να δείτε και να δούμε όλοι μας που βαδίζει η Ελλάδα-μέχρι στιγμής- την εποχή του κορωνοϊού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου