Τρόφιμα όπως το ρύζι,το αλεύρι, η ζάχαρη και τα όσπρια αποθηκεύονται σε γυάλινα δοχεία σε σκιερό μέρος και δεν ξεχνάμε ποτέ να βάζουμε χαρτάκι με την ημερομηνία λήξης.
Το ψωμί και τα παξιμάδια: σε ψωμιέρα ή για λίγες μέρες εκτός ψωμιέρας και μετά στο ψυγείο για να μην μουχλιάσει. Τα παξιμάδια στη συσκευασία τους (κλειστά) και στο ντουλάπι.
Οι ξηροί καρποί χρειάζονται πιο ξηρό περιβάλλον για να μην αναπτυχθεί μούχλα. Αποθηκεύεται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς εάν καταναλωθούν σχετικά άμεσα. Για μεγαλύτερο χρόνο αποθήκευσης – έως και 6 μήνες- και τους καλοκαιρινούς μήνες τους βάζουμε στο ψυγείο.
Οι κονσέρβες: Σε δροσερό και ξηρό μέρος μέχρι να ανοιχθούν. Όταν ανοιχτούν, το περιεχόμενο μπαίνει σε γυάλινο μπολάκι και διατηρείται για 2-3 μέρες στο ψυγείο.
Η σοκολάτα και τα σοκολατοειδή: η σοκολάτα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία, άνω των 10 βαθμών κελσίου αναπτύσσει κάτι σαν μούχλα. Τα σοκολατοειδή καλύτερα στο ψυγείο. Πηγή: in.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου