Την απόφαση να αποσύρει από τις καφετέριές του σε 23 χώρες, τάρτες, στις οποίες οι κινεζικές υγειονομικές αρχές εντόπισαν βακτήρια τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα, ανακοίνωσε ο όμιλος ΙΚΕΑ.
Με βάση όλα όσα δήλωσαν οι άνθρωποι του ομίλου ΙΚΕΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο, έλαβαν αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι οδήγησαν στη διαπίστωση πως τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων». Αυτά τα βακτήρια, τα οποία συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Ματς Λιντμπλάντ.
Οι τάρτες που αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από Σουηδό προμηθευτή και συγκεκριμένα από την εταιρεία Almondy.
Πηγή:voria.gr
Με βάση όλα όσα δήλωσαν οι άνθρωποι του ομίλου ΙΚΕΑ στο Γαλλικό Πρακτορείο, έλαβαν αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται «chokladkrokant» (τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της Σαγκάης, το Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι οδήγησαν στη διαπίστωση πως τα γλυκά αυτά περιείχαν «ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων». Αυτά τα βακτήρια, τα οποία συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά «μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, Ματς Λιντμπλάντ.
Οι τάρτες που αποσύρθηκαν παρασκευάστηκαν από Σουηδό προμηθευτή και συγκεκριμένα από την εταιρεία Almondy.
Πηγή:voria.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου