Translate (μεταφραση)

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νικήθηκε από τον καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες

Αγωνίστηκε σαν ...ήρωας και πέθανε σαν ήρωας.
Παρά τη σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τα δύο τελευταία χρόνια ο Ούγκο Τσάβες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας δεν τα κατάφερε. Υπέκυψε, σε ηλικία 58 ετών, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην πολιτική ζωή της χώρας του.


Τον θάνατο του ηγέτη της Βενεζουέλας ανακοίνωσε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο αντιπρόεδρος της χώρας Ν. Μαντούρο, κάνοντας λόγο για στιγμή «βαθιάς θλίψης».

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε ανακοινώσει το πρωί της Τρίτης ότι ο πρόεδρος Τσάβες υπέστη νέα λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα σοβαρή.

 Σε διάγγελμά του μάλιστα προς το λαό της Βενεζουέλας την ίδια μέρα, ο Μαντούρο ,χαρακτήρισε «εχθρική επίθεση» τον καρκίνο ο οποίος προσέβαλε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο στρατός θα χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση του Καράκας, για να διασφαλιστεί η ειρήνη στη χώρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει επί τους παρόντος το γενικό πρόσταγμα στη χώρα καθώς ο Τσάβες πριν αναχωρήσει για το τελευταίο του ταξίδι στην Κούβα όπου και υποβλήθηκε στην τέταρτη χειρουργική επέμβαση τον είχε αναγορεύσει προσωπικά ως διάδοχό του.

Ο αντιαμερικανός Ούγκο Τσάβες διατέλεσε επί 14 χρόνια εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, δημιουργώντας φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς, ενώ κεντρικό σημείο της οικονομικής πολιτικής του ήταν η εθνικοποίηση μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου