Translate (μεταφραση)

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο και ο πρώην περιφερειάρχης Γιώργος Τσιότρας για παράβαση καθήκοντος

Και ο τελευταίος να...μην κλείσει την πόρτα. Ακολουθούν κι΄άλλοι...
Σαν βόμβα έσκασε στη Θεσσαλονίκη η νέα "δικαστική πρόσκληση" με την παραπομπή σε δίκη του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργου Τσιότρα, τριών πρώην αντιδήμαρχων του Δήμου Θεσσαλονίκης (της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου) και τεσσάρων υπαλλήλων του δήμου, για παράβαση καθήκοντος.
Άπαντες οι κατηγορούμενοι διώκονται για την ανάθεση έργου μεταφοράς μαθητών σε συγκεκριμένο ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κι΄άλλοι ενδιαφερόμενοι.
 Οι τρεις αντιδήμαρχοι που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι οι Θεόδωρος Ασπασίδης, Κώστας Καζαντζίδης και Ευάγγελος Δημητρίου.

Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία και μήνυση άλλου ιδιοκτήτη λεωφορείων, ο οποίος κατηγορεί τους παραπάνω ότι τον απέκλεισαν παράτυπα από τον διαγωνισμό, δημιουργώντας συνεχώς εμπόδια στη δική του συμμετοχή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο λεωφορειούχος κατέθεσε ένσταση για το διαγωνισμό αλλά του ζητήθηκαν έγγραφα, η προσκόμιση των οποίων δεν ήταν υποχρεωτική. Η αρμόδια επιτροπή του δήμου, αποτελούμενη από τους κατηγορούμενους αντιδημάρχους και δημοτικούς υπαλλήλους, απέρριψε την ένσταση του συγκεκριμένου λεωφορειούχου, ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στην περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, που επίσης απέρριψε την προσφυγή του και επικύρωσε την απόφαση της επιτροπής του δήμου.
 Το έργο ήταν συνολικού ύψους περίπου 150 χιλιάδων ευρώ και αφορούσε το σχολικό έτος 2008-2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου