Translate (μεταφραση)

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ρέντινγκ: Δεν αξίζει στην Ελλάδα να υποφέρει

Φως στο βάθος του τούνελ, βλέπει η Επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βίβιαν Ρέντινγκ, για την περίπτωση της Ελλάδας.


«Υποφέρετε. Λυπάμαι. Δεν το αξίζατε. Όμως είναι γεγονός και πρέπει να το περάσουμε μαζί για να βγείτε από την κρίση», δήλωσε στη διάρκεια της συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

 Μάλιστα σημείωσε ότι ήδη διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ και σημείωσε ακόμα πως βελτιώνονται και άλλοι δείκτες για την Ελλάδα. Ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι εκεί που τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα και θα αργήσει να βελτιωθεί η κατάσταση, είναι η ανεργία των νέων.
 «Έχετε πρόβλημα με την τρόικα, όμως η τρόικα είναι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν αναλύσεις. Τις αποφάσεις τις παίρνουν υπουργοί σας, ο υπουργός Οικονομικών», τόνισε η κ. Ρέντινγκ σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που προκαλούν τα Μνημόνια στην ελληνική κοινωνία.

 Ακόμη αναφέρθηκε στη σημασία της αλληλεγγύης στην Ε.Ε.
Και σημείωσε. "Στην Εσθονία ο μισθός είναι 260 ευρώ κι όμως αυτή η χώρα δίνει βοήθεια για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει Εσθονία η Ελλάδα, αλλά ότι η Εσθονία θα ανέβει σε υψηλότερο επίπεδο», παρατήρησε.

 Παράλληλα επεσήμανε ότι "πολλά προϊόντα στην Ελλάδα είναι πιο ακριβά από το Λουξεμβούργο σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί συμβαίνει αυτό και ζήτησε να ληφθούν μέτρα κατά της ακρίβειας και οι Έλληνες να προτιμούν τα δικά τους ποιοτικά προϊόντα και όχι εισαγόμενα που είναι και χαμηλότερης ποιότητας".

 Σχετικά με την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική η αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι "αρμόδια να κρίνει είναι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος".
 Επίσης, σε ερώτηση για «αντισυνταγματικούς» νόμους που ψηφίζονται στην Ελλάδα και έχουν αναδρομική ισχύ, απάντησε ότι "αρμόδια είναι τα ελληνικά συνταγματικά δικαστήρια".

 Για την περίπτωση της Κύπρου, εκτίμησε ότι η λύση στο πρόβλημα βρίσκεται στα χέρια της κυπριακής κυβέρνησης και Βουλής καθώς το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου έχει χρεοκοπήσει.

 Τέλος η κ. Ρέντινγκ είπε ότι δεν φοβάται βίαιο ξέσπασμα της οργής στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά ανησυχεί για τις κοινωνικές εξελίξεις που βλέπει ιδιαίτερα γύρω από το πρόβλημα της ανεργίας των νέων.


Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου