Translate (μεταφραση)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η Ελένη Παπαγεωργοπούλου ξεσπά> "Ο κόσμος θέλει αίμα. Οι δικαστές θυσίασαν το Βασίλη"

Ανοιχτά και χωρίς υπεκφυγές μίλησε η σύζυγος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News» η κα Παπαγεωργοπούλου ,αναφέρεται στη "λαϊκή κραυγή", στο τι βιώνει η  ίδια, στις πρώτες στιγμές του άντρα της "πίσω από τα κάγκελα" του κελιού 9 των φυλακών Διαβατών και αποκαλύπτει ποιο βιβλίο και τι προσωπικά είδη του πήγε στο πρώτο επισκεπτήριο.
  «Όταν ακούσαμε την ποινή ήταν σαν να μας χτύπησε κεραυνός. Το δικαστήριο θέλει να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα για τιμωρία πολιτικών» λέει η σύζυγος του κ. Παπαγεωργόπουλου.

 «Ο κόσμος είναι εξαγριωμένος, συνεχίζει. Βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση λόγω της ανεργίας, των μειωμένων μισθών και των συντάξεων. Όταν λοιπόν ακούει τέτοια πράγματα και τόσο μεγάλα ποσά, λογικό δεν είναι να αγανακτεί και να εξανίσταται ; Δεν τον νοιάζει ποιος είναι ένοχος και ποιος δεν είναι. Θέλει αίμα. Θέλει κάποιος να πληρώσει. Άσχετα αν φταίει ή αν δεν φταίει. Και οι δικαστές αυτό είχαν στο μυαλό τους. Τον θυσίασαν τον Βασίλη. Είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος».

 Τα ισόβια, όπως ομολογεί,  δεν πέρασαν ούτε για μια στιγμή από το μυαλό της. Η ίδια βιώνει την χειρότερη στιγμή της ζωής της, έναν φρικτό εφιάλτη. Το μόνο που την κρατάει δυνατή είναι η ανάγκη να στηρίξει τον άνθρωπό της. Κάθε φορά που τον επισκέπτεται στη φυλακή, επιστρατεύει το χιούμορ της για να τον εμψυχώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τελευταία της επίσκεψη κι΄οταν εκείνος της ζήτησε κάποια βιβλία εκείνη του πήγε το βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου, «Τα παραμύθια πίσω από τα κάγκελα». Μάλιστα, όταν του το έδωσε του είπε. «Αυτό είναι το Νο1. Εσύ θα γράψεις το Νο2».

 Μαζί με το βιβλίο, όπως λέει η Ελένη Παπαγεωργοπούλου, του πήγε και ένα ραδιοφωνάκι και έναν μικρό φακό για να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους εννέα συγκρατούμενούς του, όταν διαβάζει. Το επισκεπτήριο είναι δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή. Τα κενά των υπόλοιπων ημερών τα καλύπτουν με ολιγόλεπτες τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σπίτι του πρώην δημάρχου στο Πανόραμα είναι συνεχώς γεμάτο από συγγενείς και φίλους που θέλουν να συμπαρασταθούν στην Ελένη Παπαγεωργοπούλου. "Έχουν επικοινωνήσει πάρα πολλοί ,εκμυστηρεύεται με οργή ,για να δηλώσουν τη στήριξή τους προς τον άνδρα της, εκτός από τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου