Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τί έκανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην Άγκυρα;

Επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2013,

στο πλαίσιο του φόρουμ με ελληνικούς και τουρκικούς τουριστικούς φορείς που διοργάνωσε το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.

 Είναι η δεύτερη φορά που αντιπροσωπεία επιχειρηματιών του τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται την τουρκική πρωτεύουσα με σκοπό την τουριστική προβολή της πόλης.

Η Θεσσαλονίκη ξεχώρισε ανάμεσα στους ελληνικούς προορισμούς που συμμετείχαν στο φόρουμ, καθώς εκπρόσωποί της κάλυψαν το 1/3 των συνολικών συμμετοχών και πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές.

Ο Δήμαρχος είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με δημοσιογράφους της τουρκικής πρωτεύουσας και να ενημερώσει τα ΜΜΕ για θέματα πολιτισμού και τουρισμού της πόλης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ.Μπουτάρης συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, κ. Ομερ Τσελίκ, με τον οποίο συζήτησαν την ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών και εκδηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα καθαριότητας, δημοτικών τελών και λειτουργίας των μητροπολιτικών δήμων συζητήθηκε κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο της Άγκυρας κ. Μελίχ Γκοκτσέκ.

 Τέλος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Μπουλέντ Αρίντς, τον οποίο ενημέρωσε μεταξύ άλλων σχετικά με την αποκατάσταση οθωμανικών μνημείων στη Θεσσαλονίκη όπως η βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου και ο φωτισμός του Παζάρ Χαμάμ, καθώς και την ανάδειξη της κοινής ιστορικής μνήμης των δύο χωρών μέσω των δεικτών μνήμης που τοποθετούνται στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου