Translate (μεταφραση)

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Και κρασι θα παράγει ο δήμος Θεσσαλονίκης

"Πες μου ποιόν έχεις δήμαρχο να σου πω ποιος... είσαι". Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε μια πρωτότυπη όσο και ασυνήθιστη δράση με τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού αστικού αμπελώνα.
Πρόκειται για έναν αμπελώνα(συνολικής έκτασης 2 στρεμμάτων) που δημιουργείται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Αμπελουργίας του ΑΠΘ και το Κτήμα Γεροβασιλείου και θα βρίσκεται κοντά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

 Σύμφωνα με το τμήμα συντήρησης της αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο  και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη το φρεζάρισμα και οι υπόλοιπες εργασίες προετοιμασίας του εδάφους.

Στις αρχές Απριλίου, θα γίνει η φύτευση 480 φυτών με ποικιλίες λευκές και κόκκινες. Δεν είναι ακόμα γνωστό, πάντως, τι θα γίνει με τη διαχείριση της συγκομιδής αν και είναι βέβαιο ότι ο σημερινός δήμαρχος, σαν οινοποιός που είναι, θα έχει έτοιμο το δικό του πλάνο.

Η δημιουργία αστικού αμπελώνα εντάσσεται στο πλαίσιο κατασκευής δέκα νέων πάρκων, σε ελεύθερους και απεριποίητους έως σήμερα χώρους με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου