Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τιμήθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στις επετειακές εκδηλώσεις για το θάνατο του Βενιζέλου στα Χανιά

Στις επετειακές εκδηλώσεις για το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου που πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, συμμετείχε κατόπιν πρόσκλησης ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα.


Την πρόσκληση απέστειλαν από κοινού η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων απονεμήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης τιμητική πλακέτα για τη συνεργασία του στην πραγματοποίηση της έκθεσης με θέμα "Οι Βαλκανικοί πόλεμοι: έναρξη του ελληνικού 20ού αιώνα" που έλαβε χώρα στο Μουσείο Μπενάκη, κατά το μήνα Δεκέμβριο, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος αναφερόμενος στην προσφορά του Κρητικού πολιτικού όχι μόνο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και σε άλλους τομείς τόνισε ότι «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια ηγετική μορφή όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος που σε αντίστοιχες εποχές κρίσης και εθνικής απαισιοδοξίας έδωσε όραμα, προοπτική και αποτέλεσμα».

 Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατέθεσε στεφάνι στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Προφήτη Ηλία Χανίων κατά το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και των αυτοδιοικητικών αρχών της Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου