Translate (μεταφραση)

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ήρθαν τα...ήμερα να διώξουν τα...άγρια ! Αλλάζει η όψη και ΠΟΤΕ(;)του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης ;

Στη σταδιακή μετατροπή του ζωολογικού κήπου της Θεσσαλονίκης στο Σέιχ Σου, σε πάρκο οικόσιτης πανίδας των Βαλκανίων και μεταφορά των άγριων ζώων σε καταφύγια στοχεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης.


Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στη Voria.gr τονίζει ότι "είναι μέσα στις σκέψεις το συγκεκριμένο πλάνο αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η μετατροπή".
 Στο μεταξύ θετικές είναι οι αντιδράσεις που προκάλεσε σε πρώτη φάση η είδηση σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που αντιδρούν εδώ και πολλά χρόνια στη λειτουργία του ζωολογικού κήπου με την σημερινή του μορφή.

Για το ίδιο θέμα ωστόσο και τη συγκεκριμένη μετατροπή ο προϊστάμενος του ζωολογικού κήπου, Μάξιμος Πετρακάκης εκφράζει τις αμφιβολίες του και  σημειώνει πως είναι αδύνατον με τα τωρινά δεδομένα να μετατραπεί ο χώρος σε πάρκο οικόσιτης πανίδας.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, ο ζωολογικός κήπος της Θεσσαλονίκης λειτουργεί χωρίς να πληροί τις κοινοτικές προϋποθέσεις. Όπως τονίζει η υπεύθυνη επικοινωνίας, της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου, ο Αρκτούρος έχει προτείνει τον αποκλεισμό της μόνιμης φιλοξενίας ζώων που είναι δυνατή η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον και τη μετεξέλιξη του χώρου σε καταφύγιο για τραυματισμένα ζώα, που θα έχει παράλληλα ενημερωτικό χαρακτήρα, κυρίως, για τα παιδιά.
Χαρακτηρίζει, επιπλέον, τουλάχιστον ατυχές, το γεγονός πως οι αρκούδες και οι λύκοι βρίσκονται στον ζωολογικό κήπο αντί για τα καταφύγια του Αρκτούρου, προκειμένου να ζήσουν στις καλύτερες, κατά το δυνατόν, συνθήκες, το υπόλοιπο της ζωής τους. «Έχουμε τη θέση για αλλαγή χρήσης του ζωολογικού κήπου εδώ και 12 χρόνια και δεχόμαστε συνεχώς μηνύματα για να αναλάβουμε δράσεις. Αυτό που θέλει και ο κόσμος είναι να αξιοποιηθεί διαφορετικά ο ζωολογικός κήπος», υπογραμμίζει. Όπως αποκαλύπτει ο Αρκτούρος θα ξεκινήσει άμεσα μια διαδικασία συλλογής υπογραφών σε αυτήν την κατεύθυνση, με σκοπό την κοινοποίησή τους στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να το αναγκάσουν να ενσκύψει στο πρόβλημα. «Ίσως ο ζωολογικός κήπος να μην είναι προτεραιότητα του δήμου αυτή τη στιγμή, αλλά εμείς θέλουμε να γίνει», επισημαίνει.

Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου