Translate (μεταφραση)

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΣΠΑ: Τρεις οι κύριοι άξονες που θα κατευθυνθούν τα κοινοτικά κονδύλια για την περίοδο 2014 - 2020

Εκτός από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ που ήδη "τρέχουν", ή έστω προσπαθούν να δρομολογηθούν, η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ρίχνει το βάρος στη σωστή προετοιμασία της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, προκειμένου να επιτύχει τη διάθεση ευρωπαϊκών κονδυλίων ικανών να στηρίξουν την ανάπτυξη στην περιοχή.


Ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, που στοχεύει όσο τίποτα άλλο στη μαγική λέξη "ανάπτυξη" γνωρίζει ότι τα κοινοτικά κονδύλια στο «νέο ΕΣΠΑ» για την Ελλάδα συνολικά (και συνεπώς για την Κεντρική Μακεδονία) θα είναι περιορισμένα.
Γι΄αυτό βασικός του στόχος είναι να περιορίσει τις απώλειες, καθώς ο αναπτυξιακός προγραμματισμός σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστεί σε δραματικές περικοπές.

Τη βαρύτητα που έχει η νέα προγραμματική περίοδος, εν μέσω κρίσης, απέδειξε έτσι κι αλλιώς η σημασία που της αποδίδει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει ξεκινήσει με τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, την έγκαιρη προετοιμασία, για να έρθει και η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Τώρα πλέον και μετά το Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, έχουν γίνει ήδη  γνωστοί οι τρεις κυρίαρχοι άξονες όπου θα κατευθυνθεί ο κύριος όγκος των κοινοτικών κονδυλίων τα επόμενα χρόνια.

- Ένα μεγάλο ποσό θα κατευθυνθεί για την έρευνα και την καινοτομία ή όπως την ονομάζουν «έξυπνη εξειδίκευση».

-Ο δεύτερος σημαντικός άξονας είναι το περιβάλλον και η προσπελασιμότητα .

- Τρίτος άξονας είναι οι δράσεις του Κοινωνικού Ταμείου και ειδικά εκείνες που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση των δυο εκρηκτικών προβλημάτων, της ανεργίας και της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου