Translate (μεταφραση)

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Διαμαρτυρία και αποχή από τις εκλογές κάνουν στον Αϊ Στράτη

Την πλάτη στις εκλογές αποφάσισαν να γυρίσουν οι κάτοικοι του Αγίου Ευστρατίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη γιατρού στο νησί εδώ και δυο μήνες.
Την αποχή από τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές εισηγήθηκε ο ίδιος ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Μακρής, και την πρότασή του υποστήριξαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μαζί με τους κατοίκους του νησιού.

 Σε λαϊκή συνέλευση αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές, ενώ οι κάτοικοι προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να λυθεί οριστικά το ζήτημα.
 «Οι κάτοικοι του Αϊ-Στράτη, αισθανόμενοι την πλήρη εγκατάλειψη και την αδιαφορία της κυβέρνησης στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ευρισκόμενοι για δεύτερο μήνα χωρίς γιατρό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στις περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές.
 Έστω και στην ύστατη στιγμή, ας μας ακούσουν, ας μας στείλουν γιατρό.
Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία των κατοίκων και κινδυνεύει να πεθάνει κάποιος από ασήμαντη αιτία, λόγω έλλειψης γιατρού.
Ηλικιωμένοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, βρέφη και μικρά παιδιά, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και κάτοικοι με σοβαρές χρόνιες ασθένειες, έχουν μείνει μόνοι και αβοήθητοι.
 Η αποχή μας από τις εκλογές είναι το μόνο που μας έχει απομείνει, μήπως αυτό τους ταρακουνήσει και μας στείλουν γιατρό» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου.






Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου