Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αυτούς ξέρουμε ,αυτούς εμπιστευόμαστε !!!

Είναι φορές που σούρχεται να μιλήσεις, να φωνάξεις δυνατά.
 Είναι πάλι φορές που θέλεις να σωπάσεις, δεν θέλεις να βγάλεις άχνα, τσιμουδιά,
θέλεις να κάτσεις και να σκάσεις ,που λένε. Τώρα, με τις εκλογές, μου συμβαίνει το πρώτο, έστω κι΄αν η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι ό,τι καλύτερο στην εποχή μας.
 Έστω κι΄αν το να μιλάς για τα κοινά δεν είναι ούτε κάτι ευχάριστο ούτε κάτι απλό.

 Επειδή οι γνώμες είναι σαν τους πισινούς (όλοι έχουμε από έναν, άρα από μία), έχω, αν μου επιτρέπετε, και εγώ τη δική μου.
Φυσικά και δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι ίδιοι.
Φυσικά και δεν κυνηγούν όλοι τη δόξα ούτε το χρήμα.
Φυσικά και δεν θέλουν όλοι να μας εκμεταλλευτούν και να αρπάξουν ό,τι μπορούν.

 Υπάρχουν και οι φωτεινές εξαιρέσεις.
Όπως υπάρχουν δύο ειδών γιατροί, καλοί και κακοί δημοσιογράφοι, ικανοί και ανίκανοι πολιτικοί μηχανικοί, σωστοί και μη σωστοί δημόσιοι υπάλληλοι, επαρκείς και μη επαρκείς αστυνομικοί.

 Είτε μπορούν , είτε δεν μπορούν, όλοι τους σχεδόν υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.
 Θα δουλέψουν, λένε, με σημαία τους την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοπρέπεια, τη φερεγγυότητα, το σεβασμό για τον συνάνθρωπο και πολλά άλλα…

Κι΄όμως, αυτό που εμείς ξέρουμε ή καλύτερα αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι κάποιοι από αυτούς αξίζουν πραγματικά και μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
 Για του λόγου το αληθές έχουμε έτοιμα και τα ονόματα.
 Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε μερικά από αυτά που πρέπει να πάνε και θα πάνε καλά.

 Από την τωρινή Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης, και το συνδυασμό Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη, ξεχωρίζουμε αρκετές παρουσίες αλλά κυρίως επικεντρώνουμε στις υποψηφιότητες της Μαρίας Πασχαλίδου και της Μαρίας Τσιουτάνη.

Η πρώτη έχει τη στόφα ενός προοδευτικού ανθρώπου που ξέρει να μάχεται κυνηγώντας το ιδανικό, καθώς και να διεκδικεί κάποιες φορές απλησίαστα για πολλούς οράματα. Η περίπτωση της κατάκτησης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 για τη Θεσσαλονίκη ήταν δική της έμπνευση και ένα άπιαστο για τα δεδομένα της εποχής που διανύουμε επίτευγμα.

Η δεύτερη, δικηγόρος στο επάγγελμα, πανέξυπνη και διορατική, ανέλαβε το βαρύ φορτίο της αναγέννησης του Δημοτικού Ιδρύματος Βρεφοκομείου του Αγίου Στυλιανού και μέσα σε ένα μικρό σχετικά διάστημα κατόρθωσε να αλλάξει σχεδόν τα πάντα, να αντιστρέψει το κλίμα, να απαλλάξει το ίδρυμα από αγκυλώσεις του παρελθόντος και να βάλει τις βάσεις για ένα διαφορετικό αύριο.

Από το ψηφοδέλτιο «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη, αρκετά είναι τα δυνατά χαρτιά, αλλά εμείς μένουμε σε δύο, στη Γιώτα Σασοπούλου και στον Περικλή Στέλλα.

Η πρώτη είναι διακεκριμένη γιατρός χειρουργός, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ και ένας ευλογημένος ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
 Όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της χειρουργώντας –χωρίς το παραμικρό πολλές φορές αντίκρισμα ή όφελος-γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. 

Ο δεύτερος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπηρέτες-εκφραστές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Σεμνός, επίμονος, μεθοδικός, αγωνιστής, έντιμος και προπαντός θιασώτης της αλήθειας .
Άνθρωπος που ξέρει να μάχεται αλλά και να σέβεται πάνω απ΄όλα τον πλησίον του.

Γιατί τα λέμε και τα γράφουμε όλα αυτά;
Γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να «κάτσουμε και να σκάσουμε».
Γιατί νοιώθουμε την ανάγκη να φωνάξουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τις αλήθειες μας, τις εμπειρίες ζωής που έχουμε αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Γιατί με όλους αυτούς ζήσαμε, διαφωνήσαμε, συνεργαστήκαμε, ονειρευτήκαμε.

Γιατί αυτούς ξέρουμε, γι΄αυτούς εγγυώμαστε και αυτούς εμπιστευόμαστε.

 Γιατί επιτέλους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου