Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Eγκώμια απο Κεφαλογιάννη για τις τουριστικές δράσεις Μπουτάρη

Τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με το υπουργείο Τουρισμού σε θέματα προβολής και ανοίγματος νέων τουριστικών αγορών


συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με την υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο δήμαρχος ανέφερε στην υπουργό το στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου και ιδιαίτερα το άνοιγμα που έχει ξεκινήσει προς τις βαλκανικές χώρες, καθώς και την έμφαση που δίνεται στην αγορά της Τουρκίας και του παγκόσμιου εβραϊσμού, η οποία έχει αποδώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος στην πόλη.

Επιπλέον αναφέρθηκε σε προβλήματα που ανακόπτουν την εισροή επισκεπτών στην πόλη, όπως το ζήτημα με τα δρομολόγια της Turkish Airlines, η ακτοπλοϊκή απομόνωση της Θεσσαλονίκης και η καθυστέρηση στην έκδοση τουριστικών θεωρήσεων (visa) σε χώρες εκτός Συνθήκης Σένγκεν. Ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού στην προώθηση των προτάσεων του Δήμου για τη δρομολόγηση ακτοπλοϊκής γραμμής που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη και την απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Τελ Αβίβ.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στην αναγκαιότητα για το άνοιγμα της αγοράς των youth hostels, καθώς και στην ανάγκη για ένα τέλος διανυκτέρευσης που, μέσω ενός ανεξάρτητου ταμείου, θα μπορούσε να χρηματοδοτεί τις δράσεις προβολής των δήμων.

Η υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή της να συμβάλει, σε συνεργασία και με το υπουργείο Εξωτερικών, στην προώθηση των προτάσεων του δήμου, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το υπουργείο με τη HELEXPO–ΔΕΘ, το οποίο, όπως επισήμανε, θα δώσει πρόσβαση στο δήμο Θεσσαλονίκης σε εκθέσεις, στις οποίες μέχρι σήμερα δεν είχε συμμετοχή. Ειδικότερα για την αγορά της Τουρκίας, η υπουργός αναφέρθηκε στο νέο γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνστνατινούπολη, τονίζοντας ότι ο Δήμος μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα.

«Είχα τη μεγάλη χαρά εδώ στη Θεσσαλονίκη να συναντηθώ με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος -οφείλω να πω- είναι ο πιο δραστήριος δήμαρχος στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Έχει συγκεκριμένο όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και το εφαρμόζει με συγκεκριμένο σχέδιο.
 Έχουμε συνεργαστεί άψογα αυτό το διάστημα και συζητήσαμε για την περαιτέρω συνεργασία μας με συγκεκριμένες αγορές – στόχους, αγορές στις οποίες έχουμε κι εμείς ως υπουργείο Τουρισμού, αλλά και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και βεβαίως για το πώς η Θεσσαλονίκη θα μπορέσει να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών κυρίως για συνεδριακό τουρισμό, εκθεσιακό τουρισμό, city breaks και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού που θα δώσουν ζωή σε ολόκληρη την πόλη και θα δώσουν τη δυνατότητα στην αγορά να αναπτυχθεί.
Με τον Γιάννη Μπουτάρη θα δούμε πολύ άμεσα και πώς θα εφαρμόσουμε το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε ήδη καταρτίσει με τη HELEXPO – ΔΕΘ που μας δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούμε σε εκθέσεις του εξωτερικού, στις οποίες μέχρι τώρα δεν είχαμε συμμετοχή. Πιστεύω ότι μόνο μέσα από συνεργασίες κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούμε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Πιστεύω βάσιμα ότι το 2015 μπορεί να είναι το έτος τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε: «Θέλω να τονίσω δύο πράγματα. Το πρώτο είναι το μνημόνιο που υπογράφηκε με τη Διεθνή Έκθεση, με την οποία έτσι κι αλλιώς έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Το δεύτερο είναι η επίθεση φιλίας που κάνουμε στις βαλκανικές χώρες, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Όλα τα άλλα είναι θέματα που λύνονται. Εξάλλου, όσο πιο πολλά πράγματα κάνεις τόσο πιο πολλά προβλήματα καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση, οι αεροπορικές συνδέσεις, οι βίζες είναι ζητήματα που εμφανίζονται και κάθε φορά βρίσκουμε μια λύση. Και θέλω να υπογραμμίσω ότι η ανταπόκριση στα αιτήματά μας από το Υπουργείο Τουρισμού για οποιοδήποτε θέμα είναι εξαιρετικά καλή».









Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου