Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Πώς σχολιάζουν τα Διεθνή Μέσα την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Αναφορές στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση κάνουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τους Financial Times να σημειώνουν ότι «η ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέρχεται και ξεπερνά τη Γερμανία».


Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times, τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα τελικά βγήκε από τη μακρά και επώδυνη ύφεσή της νωρίτερα φέτος και έχει ανακάμψει με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων επτά ετών.

«Στην πραγματικότητα η ανάπτυξη κατά 0,7% στο τρίτο τρίμηνο ήταν η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, ενώ και μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ήταν η υψηλότερη, με εξαίρεση τη Ρουμανία και τη Βρετανία (που σημείωσε την ίδια επίδοση με την Ελλάδα)» αναφέρουν οι FT.
«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από έξι έτη», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal, η οποία εκτιμά πως ο μεγαλύτερος του αναμενόμενου ρυθμός ανάπτυξης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ρεκόρ που κατέγραψε φέτος ο τομέας του τουρισμού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα είναι εντός τροχιάς για να επιτύχει φέτος ανάπτυξη για το σύνολο του έτους, μετά από έξι χρόνια.

Η Ελλάδα τερμάτισε τη χειρότερη ύφεσή της εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg με τίτλο «Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση μετά την κρίση που έθετε σε κίνδυνο το ευρώ». «Η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το πρώτο τρίμηνο», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνοντας πως ήταν η πρώτη φορά που η οικονομία αναπτύχθηκε μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2009.









Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου