Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πού βρίσκονται οι πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου

Μόλις...τέσσερις! Αυτός είναι ο αριθμός των γυναικών που μπήκαν στο φετινό κατάλογο του Forbes με τους 30 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.


Αλλά αν και το μικρό αυτό ποσοστό δεν αποτελεί έκπληξη ίσως τότε προκαλεί εντύπωση το που βρίσκονται αυτές οι γυναίκες.

 Η Νότια Αμερική ανοίγει το δρόμο, όσον αφορά στην εκπροσώπηση των δισεκατομμυριούχων γυναικών. Συγκεκριμένα, η Αγκόλα βρίσκεται στην κορυφή, σύμφωνα με την ανάλυση του Forbes Rich List και της εταιρείας, Approved Index.

Η Χιλή, με τέσσερις γυναίκες δισεκατομμυριούχους, έρχεται δεύτερη και το Περού, με δύο, έρχεται τρίτο. Το ένα τρίτο των υπερ-πλουσίων πολιτών κάθε χώρας, είναι γυναίκες.

Η Ασία είναι στο άλλο άκρο του φάσματος, καθώς από τους 610 δισεκατομμυριούχους, μόλις οι 42 είναι γυναίκες. Σε επίπεδο χώρας, η Ταϊβάν βρίσκεται στον πάτο της λίστας, με 33 αρσενικούς δισεκατομμυριούχους αλλά χωρίς υπερ-πλούσιες γυναίκες. Η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη, έχουν επίσης, υψηλό αριθμό δισεκατομμυριούχων (23 και 19 αντίστοιχα), αλλά και πάλι χωρίς να εκπροσωπείται το γυναικείο φύλο.

Στην πραγματικότητα, από τις 70 χώρες όπου ζουν οι δισεκατομμυριούχοι, περισσότερες από τις μισές δεν έχουν υπερ-πλούσιες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τον δείκτη Approved Index.









Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου