Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πως θα απαλλαγείτε από κουνούπια, μύγες και μυρμήγκια

Η θερμοκρασία «τραβάει» την κατηφόρα και τα έντομα μας «χτυπούν» την πόρτα.



Κουνούπια, μύγες, μυρμήγκια και αράχνες θέλουν να προφυλαχθούν από τις κρύες νύχτες εντός του σπιτικού μας. Αναρωτιόμαστε υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να μην «κατασκηνώσουν» στα δωμάτια μας; Η απάντηση είναι ναι. Σε αυτόν τον πόλεμο μπορούμε να έχουμε σύμμαχο φυσικά προϊόντα σε συνδυασμό με εξοικονόμηση χρημάτων.

Κουνούπια τέλος!
Τώρα που οι νυχτερινές θερμοκρασίες χαμηλώνουν, ολοένα και περισσότερα κουνούπια εισέρχονται μέσα στα σπίτια για να επιβιώσουν. Αποτέλεσμα ο ύπνος πάει «περίπατο» και το δέρμα αποκτά εξανθήματα.

Πώς θα απαλλαγείτε:
Αρχικά κουρέψτε το γκαζόν σας διότι τα κουνούπια τώρα με τις βροχές εκεί κρύβονται. Αν έχετε κατοικίδια εντός του σπιτιού να θα πρέπει το δοχείο νερού να αδειάζει τακτικά και να γεμίζει με φρέσκο καθαρό νερό διότι τα κουνούπια θέλουν στάσιμα νερά. Τα λουλούδια στο μπαλκόνι δεν θα πρέπει να καταβρέχονται επειδή είναι σημεία που τα κουνούπια μπορεί να χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο. Ποτίζουμε χαμηλά στο έδαφος του φυτού και δεν τα κρατάμε κοντά στις μπαλκονόπορτες.

• Φυτέψτε σε γλάστρες στο μπαλκόνι φυτά που απωθούν φυσικά τα κουνούπια, όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο, η μέντα, το γεράνι, η αρμπαρόριζα και το θυμάρι.

• Τα φύλλα της δάφνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταμπλέτες στα αντικουνουπικά. Κατά την καύση τους απελευθερώνουν ένα ενοχλητικό άρωμα. για τα κουνούπια μόνο, που θα τα κρατήσει μακριά.

• Ο ελληνικός καφές μπορεί να είναι ένας καλός σύμμαχος εκτός από το πρωί και το βράδυ. Η καύση λίγο ελληνικού καφέ εκλύει άρωμα που θα διώξει τα κουνούπια μιας και η μυρωδιά του είναι αφόρητη για αυτά.

• Τέλος το ξύδι είναι θαυματουργό, αφού ένα μικρό μπολάκι με ξύδι μέσα στο δωμάτιο μπορεί να «απαγορεύσει» την είσοδο κουνουπιών. Για καλύτερα αποτελέσματα τρίψτε μερικά φύλλα βασιλικού μέσα στο ξύδι και θα εκπλαγείτε.

Οι μύγες επειδή είναι θερμόφιλα έντομα χρειάζονται ζέστη για να μπορέσουν να πετάξουν, για αυτό εισέρχονται στο σπίτι περισσότερες από ότι το καλοκαίρι «απολαμβάνοντας» την σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Ενοχλούν όμως τρομερά και λερώνουν τα πάντα που θα ακουμπήσουν.

Πως θα τις βγάλουμε όμως εκτός;

• Διατηρούμε τους χώρους καθαρούς εντός και εκτός του σπιτιού. Δεν αφήνουμε υπολείμματα τροφών και σκουπίδια τα οποία προσελκύουν τις μύγες. Αν έχουμε κήπο δεν αφήνουμε κομμένα χόρτα ή κοπριά διότι εκεί φωλιάζουν για να αναπαραχθούν.

• Τοποθετούμε μέσα κα έξω από το σπίτι κολλητικές παγίδες-κορδόνια που ελκύουν τις μύγες.

• Η καύση καφέ και σε αυτήν την περίπτωση κρατάει μακριά τις μύγες.

Τα μερμήγκια κάνουν την εμφάνιση τους νωρίς την άνοιξη εντός σπιτιών και διαμερισμάτων και στην συνέχεια το καλοκαίρι βγαίνουν προς τα έξω «ελαττώνοντας» την παρουσία τους. Μόλις όμως ο καιρός «κρυώσει» τότε επιστρέφουν μέσα, μέχρι να μπουν για τα καλά στις φωλιές τους για το χειμώνα.

Πως θα απαλλαγούμε από τον ενοχλητικό «συγκάτοικο»;

• Θα πρέπει να διατηρούμε των χώρο μας καθαρό και ιδιαίτερα την κουζίνα μας. Τα μυρμήγκια «δραστηριοποιούνται» κυρίως στο χώρο της κουζίνας εκμεταλλευόμενα ψίχουλα και υπολείμματα τροφών. Λατρεύουν επίσης τους κόκκους ζάχαρης.

• Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα δυνατό «όπλο» στα χέρια μας. Ρίχνοντας λίγο στα σημεία που εμφανίζονται, τα μερμήγκια δεν θα ξαναπλησιάσουν. Επίσης τα φύλλα λεβάντας είναι πολύ καλή λύση, τα τοποθετούμε κατά τον ίδιο τρόπο με το αιθέριο έλαιο στα σημεία που διέρχονται τα μερμήγκια.

• Τέλος το ξύδι θα τα διώξει μια και καλή αν επιμένουν, ρίχνοντας εκεί που συχνάζουν μερικές σταγόνες.











Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου