Translate (μεταφραση)

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Η εμφάνιση του Γιάννη Μπουτάρη που τράβηξε τα βλέμματα όλων (ΦΩΤΟ)

Στην Καλαμάτα βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται για την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και όπως ήταν φυσικό, τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του!



Ο  Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε ουκ ολίγα δώρα από τον δήμαρχο της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όπως ελαιόλαδο, ελιές Καλαμάτας και ένα φούξ… μαντήλι και φυσικά ο Δήμαρχος δεν άργησε να το φορέσει και να κυκλοφορήσει με αυτό.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι συναισθηματικά δεμένος με την Καλαμάτα, γιατί το 1964 ήταν μία από τις πιο ιδιαίτερες στάσεις στο γαμήλιο ταξίδι του. Ο δήμαρχος Καλαμάτας , καλωσορίζοντας τον κ. Μπουτάρη και την αποστολή της Θεσσαλονίκης, εξήρε την εξωστρέφεια και το άνοιγμα της πόλης που πέτυχε ο δήμαρχός της, ενώ μίλησε για τη διπλωματία των πόλεων. Ο κ. Νίκας προσέφερε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης μια γκραβούρα της μεσαιωνικής Καλαμάτας.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι η εξωστρέφεια στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι «δεν μπορεί να κτίσεις το μέλλον σου, αν δε ξέρεις καλά το παρελθόν. Και το παρελθόν της Θεσσαλονίκης είναι πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου