Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Νέοι ορίζοντες, λύσεις και προοπτικές ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα "Τέχνη και Οικονομία" στο 27ο MONEY SHOW

Ένθερμη ανταπόκριση και ενδιαφέρον προκάλεσε η συνεδριακή εκδήλωση με θέμα : “ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -Προοπτικές ανάπτυξης των εικαστικών τεχνών στην εποχή της οικονομικής ύφεσης”,


που παρουσιάστηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο Ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ Θεσσαλονίκη,
στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Οικονομικού Συνεδρίου MONEY SHOW.

Την Προεδρία και Συντονισμό του Συνεδρίου επιμελήθηκε η Ιστορικός της Τέχνης, Αννίτα Πατσουράκη, προλογίζοντας τη θεματολογία του εκάστοτε εισηγητή με στοιχεία έρευνας της διεθνούς αγοράς έργων τέχνης.
Οι εισηγητές που συμμετείχαν παρουσίασαν προτάσεις και επιχειρήματα ανάπτυξης των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα και προοπτικές επένδυσης στη χρηματιστηριακή αγορά έργων τέχνης.

Ο Χάρης Κοντοσφύρης, Εικαστικός και Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, παρουσίασε τη θεματολογία "Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση-Τέχνη και Οικονομία". Θέτοντας το ερώτημα στο κοινό “Τι είναι τέχνη” αναπτύχθηκε ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων καταλήγοντας ευρηματικά στο εκπαιδευτικό μήνυμα της επικοινωνίας.
Ο Γιάννης Κυριακόπουλος, Δικηγόρος και Συγγραφέας, αναφέρθηκε: "Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την έγκριση της αξιολόγησης του Ελληνικού Χρηματοδοτικού Προγράμματος, η χρηματιστηριακή ανάκαμψη είναι γεγονός. Πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει τη γενικότερη ανάταση της Οικονομίας και άρα και την εξαιρετικά ευαίσθητη  Αγορά  Έργων Τέχνης;", παροτρύνοντας για επένδυση στα έργα τέχνης.                      
Ο Παντελής Μουτσάτσος, Πληροφορικός και Σύμβουλος Οργάνωσης Επιχειρήσεων,  παρουσίασε το “Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 με τις δυνατότητες χρηματοδότησης  σε πολιτιστικές δράσεις", εγείροντας έντονα το ενδιαφέρον του κοινού.
Ο Κωνσταντίνος Μπούρας, Συγγραφέας, Κριτικός θεάτρου και Βιβλιοκριτικός, παρουσίασε με ευρηματικότητα και αναφορές της παγκόσμιας βιβλιογραφίας, την έρευνα “Τέχνη, Οικονομία και Management από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι και σήμερα”.                              
Η Βίκυ Παπατζίκου, Επιχειρηματίας, Διευθύντρια στην Αίθουσα Τέχνης 'ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ' στη Βέροια, εξιστόρησε τα δικά της επιχειρηματικά βήματα στο χώρο της τέχνης στην ελληνική επαρχία, τη συνεργασία της με τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και πώς το “Επιχειρείν δια της τέχνης” σε καταξιώνει επαγγελματικά.


Οι σύνεδροι από τους τομείς της Εκπαίδευσης, του Δικαίου, της Οικονομίας, της Έρευνας και της Επιχειρηματικότητας, μετέφεραν τη γνώση και την εμπειρία τους και βασιζόμενοι σε αποτελέσματα ερευνών, έδωσαν κατευθύνσεις και υποδείξεις επαγγελματικών δράσεων.
       
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν: Ο δημοσιογράφος Κώστας Γκρέζιος, η αρχιτέκτων-εικαστικός Λίνα Αναστασιάδη, ο φιλόλογος  Νίκος Κουντουρατζής, η αρχιτέκτων Άννα Βαδάκογλου, η αρχιτέκτων-μηχανικός Εύη Σιλιά, ο Δρ μηχανολόγος μηχανικός Αντώνης Πατρινός, η διακοσμήτρια-εικαστικός Κατερίνα Καρούλια, και σημαντικοί παράγοντες της επιχειρηματικής και οικονομικής  ζωής της Θεσσαλονίκης.

Την Παρουσίαση του Προγράμματος και των Βιογραφικών των Εισηγητών ανέλαβε η Φιλόλογος, κα Βίκυ Νικολακάρου, επιφανής στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, ενώ τη δική τους πολύτιμη συμβολή συνεισέφεραν με την υποστήριξη τους οι χορηγοί  Wifins©   και PAC & MAC.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου