Translate (μεταφραση)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Η ώρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο > Την Παρασκευή η τελετή έναρξης

Με το ποδόσφαιρο να κάνει ποδαρικό ξεκίνησαν οι Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ η τελετή έναρξης θα γίνει τα ξημερώματα της Παρασκευής.


Οι πληροφορίες λένε πως η τελετή έναρξης θα είναι λιτή, αλλά σίγουρα θα εντυπωσιάσει, ενώ θα γίνει και η παρέλαση των 10.000 περίπου αθλητών που θα πάρουν μέρος και θα διεκδικήσουν τα μετάλλια του κάθε αγωνίσματος.

Είκοσι οκτώ θα είναι τα αθλήματα στο Ρίο, σε 33 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην πόλη των αγώνων και σε 5 επιπλέον στάδια (Σάο Πάολο, Μπέλο οριζόντε, Σαλβαδόρ, Μπραζίλια, Μανάους) για τις ανάγκες του τουρνουά ποδοσφαίρου.

Τόσο η τελετή Έναρξης όσο και αυτή της Λήξης των Αγώνων θα φιλοξενηθούν στο θρυλικό στάδιο Μαρακανά.

Όπως συνήθως είναι το επτασφράγιστο μυστικό των διοργανωτών όλων των Αγώνων, όμως μοιάζει αυτή την φορά να είναι εύκολη απάντηση: οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο Πελέ θα έχει την τιμή, καθώς δεν έχει προγραμματιστεί να λάβει μέρος σε κανένα κομμάτι της Λαμπαδηδρομίας.

Όπως πάντα η ΔΟΕ εισάγει σε αγώνες και καινούργια αθλήματα (βάσει των δικών της κριτηρίων) ώστε να διευρύνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Το γκολφ επιστρέφει μετά από 100 και πλέον χρόνια και μάλλον δεν θα το ξαναδούμε, αφού όλοι οι κορυφαίοι αθλητές γύρισαν την πλάτη στο Ρίο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 5 Αυγούστου 2016:

ΕΡΤ1, ΕΡΤ 2: 01.55-05.45 Τελετή Έναρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου