Translate (μεταφραση)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

«Ήμουν και εγώ» > Χιλιάδες κόσμος έσπασε το πρώτο ποντιακό ρεκόρ στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μεγάλο ποσοστό Ποντίων, τραγούδησε και χόρεψε σε ρυθμούς ποντιακής λύρας, με σκοπό να γραφτούν για πάντα στο βιβλίο Γκίνες.


Χιλιάδες Πόντιοι -και όχι μόνο- από διάφορες περιοχές της χώρας  από χθες το βράδυ θα λένε από δω και πέρα «ήμουν και εγώ» εκείνη την νύχτα γύρω από τη ΔΕΘ.

 Τα κατάφεραν οι Πόντιοι και ξεπέρασαν τον αριθμό συμμετοχών που προσδοκούσαν οι διοργανωτές. Μέσα σε 10 λεπτά, εξαντλήθηκαν τα 10.000 καρτελάκια που έδωσε ο οργανισμός του Γκίνες, για την καταμέτρηση των συμμετοχόντων. Τα καρτελάκια έγραφαν τον αριθμό συμμετοχής, ενώ  ο καθένας θα το κρατήσει ως ενθυμίο, καθώς το καρτελάκι έγραφε «ήμουν και εγώ». Ο ακριβής υπολογισμός συμμετοχόντων δεν μπόρεσε να γίνει ακόμα, όμως μιλάμε για πάνω από 12.000 άτομα. Δεν σχηματίστηκε απλά μόνο μια αλυσίδα ανθρώπων, αλλά σε μερικά σημεία υπήρχαν και πέντε σειρές που χόρευαν «Ομάλ». Οι διοργανωτές, θα αποστείλουν το οπτικοακουστικό υλικό στον οργανισμο Γκίνες, ώστε να κρίνει και να αποφασίσει αν η χθεσινή βραδιά γραφτεί στα βιβλία των ρεκόρ Γκίνες.


Η γιορτή ξεκίνησε από νωρίς, με τους αδελφούς Τσαχουρίδη να τραγουδούν μέσα στη ΔΕΘ και να «ζεσταίνουν» τους συμμετέχοντες.
Μόλις έδωσαν το σύνθημα τα αδέλφια, πλήθος κόσμου άρχισε να βγαίνει από τις πύλες της ΔΕΘ και να παίρνει θέση για το χορό.
Χόρεψαν όλοι. Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου...
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας...παιδιά, νέοι, μεγάλοι και ηλικιωμένοι ενώ υπήρχαν και κάποιοι που αποφάσισαν να χορέψουν με παραδοσιακές στολές, ενώ δυναμικό «παρόν» έδωσαν ποντιακοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα

Μετά από 20 λεπτά χορού, οι διοργανωτές ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες ότι «τα κατάφεραν», αφού το τελικός στόχος επετεύχθη και όλοι ξέσπασαν σε χειροκρότημα. Όμως, η βραδιά δεν τελείωσε εκεί. Εντός και εκτός εκθέσεως σχηματίστηκαν κύκλοι και δεν χόρεψαν μόνο «ομάλ» αλλά και «τικ» και «κότσαρι».











Πηγή: seleo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου