Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου -«Να πεθάνεις φόνισσα» της φώναζαν στα δικαστήρια

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας.

Οργή και αποδοκιμασίες από τον κόσμο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου

Τη Ρούλα Πισπιρίγκου συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε. Μάλιστα, λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν. «Nα πεθάνεις φόνισσα », της φώναζαν. Στο περιστατικό παρενέβησαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ και έληξε το περιστατικό.

H άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδεία οχημάτων της ΕΛΑΣ.                                                                                                                               Και αυτή τη φορά, η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια φορώντας κουκούλα από μπουφάν και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η 33χρονη κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η 33χρονη, έχει καθοριστεί στις 12:00 το μεσημέρι. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η Ρ. Πισπιρίγκου θα παραμένει σταθερή στη γραμμή της άρνησης της κατηγορίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει οι συνήγοροι υπεράσπισης, Κ.Ζάρδας και Ο.Παπαδόπουλος, η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο και θα υποστηρίξει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την τοξική ουσία στο παιδί, αλλά ο θάνατος οφείλεται σε ιατρικό λάθος. Η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και δόθηκε στην Τζωρτζίνα από κακή χρήση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων κατά τη διασωλήνωσή του, θα είναι ο βασικός υπερασπιστικός ισχυρισμός τον οποίο θα προβάλει κατά την απολογία της, σύμφωνα με τους συνηγόρους της. Η ίδια, όπως είπαν, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, επιμένει στην αθωότητά της και είναι διατεθειμένη να υποβληθεί ακόμα και σε «ορό αληθείας», προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται η ίδια για το θάνατο της κόρης της.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη

Παρότι η 33χρονη δεν έχει ομολογήσει και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για το θάνατο της κόρης της, τα στοιχεία που συνέλεξε το τμήμα ανθρωποκτονιών είναι επιβαρυντικά για την κατηγορούμενη και οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.

Η ανίχνευση της τοξικής ουσίας στο παιδί σε ποσότητα που είναι θανατηφόρα, 6mg/ml αίματος, ήταν το κομβικό στοιχείο που έδειξε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφειλόταν σε παθολογικά αίτια αλλά σε εγκληματική ενέργεια. Από την αξιολόγηση των υπολοίπων στοιχείων οι Αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι η μητέρα ήταν εκείνη που έδωσε την ουσία στο παιδί.

Από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών του Παίδων προέκυψαν τα εξής:                              Η κεταμίνη δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική αγωγή του παιδιού.

Η Ρ. Πισπιρίγκου είχε ζητήσει μονόκλινο δωμάτιο και ρωτούσε τεχνηέντως να μάθει εάν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί φάρμακα μέσω γαστροστομίας.

Σε όλα τα επεισόδια που εμφάνισε η Τζωρτζίνα νοσηλευόμενη στο Παίδων από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου 2022 παρούσα ήταν μόνο η μητέρα της.

Η κατηγορούμενη μία ημέρα πριν το θάνατο του παιδιού προεξοφλούσε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερο επεισόδιο.

«Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», φέρεται να είχε πει στους γιατρούς.

Κατά το τελευταίο επεισόδιο που οδήγησε στο θάνατο το κορίτσι, η Ρ. Πισπιρίγκου δεν κάλεσε σε βοήθεια, αλλά περπατούσε αργά στο διάδρομο προς το γραφείο νοσηλείας δίνοντας την εντύπωση ότι έψαχνε να πάρει κάποιο σεντόνι και μίλησε χαμηλόφωνα στη νοσοκόμα.

Το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό, αλλά το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν.

Η μητέρα παρέμεινε ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η δικογραφία υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της Ρ.Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Το κομβικό στοιχείο της υπόθεσης

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει το κίνητρο του αποτρόπαιου εγκλήματος που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ένα ακόμα κομβικό στοιχείο, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση είναι το πώς έγινε η προμήθεια της τοξικής ουσίας «κεταμίνη», η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα, παρά μόνο για ενδονοσοκομειακή χρήση και με αιτιολογημένη συνταγογράφηση. Ήδη, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις της Ρ.Πισπιρίγκου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έψαχνε πληροφορίες για τη συγκεκριμένη τοξική ουσία.

Παράλληλα, παραμένουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5χρονης Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της 6μηνών Ίριδας τον Μάρτιο του 2021, οι οποίοι έχουν αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Εφόσον προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, τότε αυτά αναμένεται να ενσωματωθούν στην έρευνα που διενεργεί η 18η τακτική ανακρίτρια.  Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου