Translate (μεταφραση)

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Βαριά καμπάνα(8 χρόνια κάθειρξη) και δήμευση περιουσίας για τον Ακη Τσοχατζόπουλο

"Μπήκε το νερό στ΄αυλάκι". Επιτέλους!!!
Επτά χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση, πρόστιμο 520.000 ευρώ καθώς και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».


Πριν εκδοθεί η απόφαση, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τη μέγιστη των ποινών (κάθειρξη 10 ετών) για τον Ακη Τσοχατζόπουλο καθώς όπως είπε "στοιχειοθετείται δόλος εκ μέρους του".

 Ο Ακης Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδόθηκε και αντέτεινε στο «κατηγορώ» της δικαιοσύνης ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ υποστηρίζει ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

 Ο πρώην υπουργός απέφυγε να κάνει οιαδήποτε δήλωση προσερχόμενος στο Εφετείο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που βρίσκεται εν αναμονή της έκδοσης βουλεύματος για την υπόθεση των προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας, κλήθηκε να λογοδοτήσει για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2009.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου