Translate (μεταφραση)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πως θα γιορταστεί η "Κοζανίτικη Αποκριά"> Δράσεις για μέλη και μαθητές

"Η έκθεση των τοπικών προϊόντων,τα τρία εκθεσιακά σπιτάκια του Επιμελητηρίου που έχουν ήδη στηθεί στην κεντρική πλατεία, την περίοδο της Αποκριάς, η εκδήλωση του ΕΒΕ και του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Κοζάνης για το «σαλιάρι» όπως επίσης και η ανάδειξη του ως παραδοσιακό γλυκού",

βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησαν τα μέλη της διοίκησης του ΕΒΕ Κοζάνης.


Όπως επισήμανε ο κ. Κυριακίδης, το ΕΒΕ έχει στείλει 150 cd σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας για την Κοζανίτικη Αποκριά, ενώ, σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, σε έκθεση της Θεσσαλονίκης από τις 7 μέχρι και τις 10 Μαρτίου, θα εμφανιστεί Φανός της πόλης, ώστε να προωθηθεί το ξακουστό αυτό έθιμο.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κάλεσε τους επιχειρηματίες της περιοχής να στείλουν τα προϊόντα τους στα τρία σπιτάκια της πλατείας, αλλά και διαφημιστικά φυλλάδια." Η εκδήλωση για την ανάδειξη του γλυκού «ΣΑΛΙΑΡΙ» ως του κατ’ εξοχήν αναγνωρίσιμου από τους επισκέπτες της Περιφερειακής  μας Ενότητας, αντιπροσωπευτικού παραδοσιακού γλυκού της περιοχής θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο των Κοίλων" και, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Γιώργος Σιδηρόπουλος, θα μοιραστούν 2.000 σαλιάρια στον κόσμο! "Το συγκεκριμένο γλυκό, όπως είπε ο πρόεδρος, επελέγη διότι είναι και ιστορικό για την περιοχή μας, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι νηστίσιμο αλλά και μπορεί να συσκευαστεί".

 Παράλληλα, το ΕΒΕ Κοζάνης διοργανώνει Φορολογικό σεμινάριο σε συνεργασία με το Οικονομικο Επιμελητήριο, τμ. Δυτ. Μακ., στην Κοζάνη στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ το Σάββατο 9/3/2013 με ώρα έναρξης 9:00 και στην Πτολεμαίδα, στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» την Κυριακή 10/3/2013 και ώρα 9:00.

Ο κ. Κυριακίδης μίλησε και για τον μαθητικό διαγωνισμό σε συνεργασία Επιμελητηρίου Κοζάνης –Περιφερειακής Δ/νσης π/βάθμιας και δ/βάθμιας εκπαίδευσης και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π) Κοζάνης, με θέμα «Νέοι εν Δυνάμει Επιχειρηματίες- Δώστε σχήμα και μορφή στην Ιδέα σας!»

 Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε και την Έκθεση – Παρουσίαση Τοπικών προϊόντων στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης από 19/3/2013 ως 20/4/2013 για τους Μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων π/βάθμιας και δ/βάθμιας εκπαίδευσης, που θα οργανώσουν στα πλαίσια των ημερήσιων εκδρομών τους σε συνεργασία Επιμελητηρίου – ΚΕΣΥΠ επισκέψεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου